VÝLOVY JDOU, RYBA NA VÁNOCE BUDE

06.11.2023 19:53
Naše organizace spravuje několik desítek chovných rybníků, kde se chovají ryby od vykulení v líhních po tržní velikost. Nabídka je pestrá. Chová se i bílá ryba, která bývá opomíjena na jiných vodách. Nyní probíhají výlovy dorostlých kusů i násady, která se stěhuje do dalších vod. Loveny jsou všechny druhy potřebné k zarybnění sportovních revírů. Ryb je dost i na vánoční prodej, který bude probíhat i letos v areálu v Trocnovské ulici na Číně. 
Při výlovu je u kádí a v obsluze včetně aut kolem dvaceti lidí. Na hrázích jsou další zkušení rybáři, kteří se jezdí dívat. Najdou se mezi nimi i ženy, jako tomu bylo při výlovu Bečického rybníku. „Jako malá jsem jezdila na chatu k dědovi a babičce. Měli ji u Bezdreva a tam se chodilo na výlovy,“ řekla Pavla Prošková, když vysvětlovala svoji přítomnost. Jela s manželem a malým synem na nedalekou chatu, o výlovu nevěděli. Okamžitě si však změnili program a zůstali u vody. Miloslav Proška fotí. a tohle byla šance. Jeho snímky z výlovu Bečického rybníka jsou ve fotogalerii.
Ryb v Bečickém rybníku bylo dost. Sítě se zatahovaly hned třikrát. Parta kolem kádí je při pohledu z hráze dobře sehraná. Moc se nemluví. Zato všichni kmitají, aby se ryby dostaly včas nejen do kádě, ale i do mušle, kde se váží. Odtud je vytříděná ryba přendána do přepravních beden na korbě auta. Vše je zajištěno vzduchováním, takže ryby mají dostatek kyslíku. Když se lovil Bečický rybník, bylo docela teplo. Pak hrál čas svoji důležitou roli. Ryby byly beze ztrát naloženy a odvezeny. 
„Prozatím jsme spokojení,“ ujistil hospodář naší organizace Martin Zimandl. „Na hodnocení je však ještě brzy. Bude na to čas, až výlovy začátkem prosince skončí,“ vysvětlil. Potvrdil, že z ryb z letošních výlovů půjde část do vánočního prodeje.