Ingredience:
- pstruh 2ks
- rozmarýn 3-4 větvičky
- citron 2 ks
- střední brambory 4-5 ks
- máslo 70 g
Postup:
Celé brambory řádně očistíme kartáčkem, omyjeme a osušíme. Do každé brambory uděláme tenké zářezy nožem a na paříku uvaříme do poloměkka. Lístečky rozmarýnu jemně usekáme a promícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a olejem. Omyté citrony nakrájíme na plátky.
Vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. Z obou stran rovněž do kůže uděláme několik zářezů, do kterých naneseme ochucený olej s rozmarýnem. Dutinu břišní osolíme a vyplníme plátky citronu a másla. Poloměkké brambory také potřeme ochuceným olejem, zářezy vyplníme bylinkami a spolu s rybami rozložíme do pekáčku.
Pstruhy s bramborami pečeme v předtopené troubě při 200°C, za občasného potírání olejem a podléváním vínem dozlatova.
Upečené pstruhy s bramborami rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou, ozdobíme citronem a snítkou bylinek.
Prodej ryb v Českých Budějovicích přímo z našich sádek.
Vše o prodeji ryb najdete na www.prodejryb.cz