Kapr na červeném víně

05.02.2014 12:14

Ingredience: 

- kapr bez kůže    800 g
- máslo    60 g
- cibule     40 g
- stroužek česneku
- červené víno     2-3 dl
- 20 g hladké mouky a 20 g másla na jíšku
- 4 kuličky pepře
- nasekaná petrželová nať
- a pokud máme - 60 g nakládaných cibulek

 

Postup:

Očištěného, opláchnutého a osušeného kapra nakrájí­me na porce a z obou stran na rozehřátém másle krátce opeče­me. Dáme mimo a ve zbytku po pečení zpěníme nadrobno na­krájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a koření. Za stálého míchání minutku opražíme, přidáme porce opečeného kapra, zalíváme postupně vínem a udu­síme doměkka.

Hotové porce vyndáme do tepla, šťávu zahustíme řidší jíš­kou, rozvaříme ji a přecedíme na kapra. Do hotového jídla mů­žeme přidat nakrájenou naklá­danou cibulku (šalotku) a ještě chvíli podusit.

 

zdrojem receptu je: https://www.labuznik.cz/

Rybí recepty:

Kapr
Pstruh
Štika