Ingredience:
- kapr bez kůže 800 g
- máslo 60 g
- cibule 40 g
- stroužek česneku
- červené víno 2-3 dl
- 20 g hladké mouky a 20 g másla na jíšku
- 4 kuličky pepře
- nasekaná petrželová nať
- a pokud máme - 60 g nakládaných cibulek
Postup:
Očištěného, opláchnutého a osušeného kapra nakrájíme na porce a z obou stran na rozehřátém másle krátce opečeme. Dáme mimo a ve zbytku po pečení zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a koření. Za stálého míchání minutku opražíme, přidáme porce opečeného kapra, zalíváme postupně vínem a udusíme doměkka.
Hotové porce vyndáme do tepla, šťávu zahustíme řidší jíškou, rozvaříme ji a přecedíme na kapra. Do hotového jídla můžeme přidat nakrájenou nakládanou cibulku (šalotku) a ještě chvíli podusit.
zdrojem receptu je: https://www.labuznik.cz/
Prodej ryb v Českých Budějovicích přímo z našich sádek.
Vše o prodeji ryb najdete na www.prodejryb.cz