BLÍŽÍ SE LETOŠNÍ ZAHÁJENÍ PSTRUHOVÉ SEZONY

12.04.2024 11:28
V úterý 16. dubna budou všichni mistři pstruhové sezony zaručeně ve vodě. Sice se má ochladit, může sem tam i sprchnout, to však nikoho z nich neodradí. V zimě si jistě spousty rybářů ze pstruhových revírů samy připravily nové mušky, které mají zaručeně nejlepší parametry.
Správně by se mělo uvést, že letos v úterý 16. dubna bude zahájen lov lososovitých ryb, které se nesmí chytat od 1. prosince do 15. dubna. Řadí se sem pstruh obecný, pstruh duhový, lipan podhorní, siven americký a hlavatka obecná. Každý dobrý muškař má pravidla lovu v malíku. Ví, že i kdyby prošel více revírů, může si za den přisvojit maximálně tři mírové ryby. Pokud uloví jednu nad 45 centimetrů a ponechá si ji, nemůže si ten den ponechat další, která by měřila celkem 45 centimetrů a více.
Během jednoho týdne si každý na pstruhovém revíru může ponechat ryby dle platných pravidel jen ve třech dnech. Tedy celkem maximálně devět kusů ryb týdně. Samozřejmostí jsou háčky bez zpětných hrotů a háčky, které jsou upravené tak, aby zpětné hroty nefungovaly. Zakázaná je hlubinná přívlač. Na pstruhových vodách se také vodě nevracejí dravci. Jsou to štika obecná, jelec tloušť, okoun říční, bolen dravý, sumec velký a candát obecný. 
Každý poctivý rybář se těší na nové vzrušení ze pstruhových vod. Je dobře připravený i teoreticky. Pro tyto rybáře jsou nasazovány nové ryby, aby nešli od vody s prázdnou. Petrův zdar!