Ingredience:
- slanina 120 g
- kapří filety 800 g
- sůl
- olej
- drcený kmín
- koření (pepřové či steakové)
- alobal
Kapří filety naporcujte na stejně široké proužky (šířka proužku = výška bifteku). Porce masa osolte a okořeňte a následně stáčejte tak, že je postavíte na bok a jeden k druhému stlačíte. Kůži přitom vždy stáčejte tak, aby tvořila obloučky kolem nichž je maso kapra, čili byla uvnitř.
Když z proužků kapra vytvoříte biftek, obtočte ho plátky slaniny. Poté si z alobalu připravte proužek stejně vysoký jako biftek a tímto složeným páskem vaše dílo ovažte a následně oba konce stočte pevně k sobě.
Biftek pak pečete na rozpálené pánvi z obou stran. Lze využít i grilovací desku či kontaktní gril. Při pečení se proužky masa spečou k sobě. Alobal odstaníme až po uložení bifteku na talíř.
zdrojem toho receptu je https://www.recepty.cz/
Prodej ryb v Českých Budějovicích přímo z našich sádek.
Vše o prodeji ryb najdete na www.prodejryb.cz