Biftek z kapra

05.02.2014 11:57

Ingredience:

- slanina    120 g
- kapří filety     800 g
- sůl
- olej
- drcený kmín
- koření (pepřové či steakové)
- alobal

Kapří filety naporcujte na stejně široké proužky (šířka proužku = výška bifteku). Porce masa osolte a okořeňte a následně stáčejte tak, že je postavíte na bok a jeden k druhému stlačíte. Kůži přitom vždy stáčejte tak, aby tvořila obloučky kolem nichž je maso kapra, čili byla uvnitř.

Když z proužků kapra vytvoříte biftek, obtočte ho plátky slaniny. Poté si z alobalu připravte proužek stejně vysoký jako biftek a tímto složeným páskem vaše dílo ovažte a následně oba konce stočte pevně k sobě.

Biftek pak pečete na rozpálené pánvi z obou stran. Lze využít i grilovací desku či kontaktní gril. Při pečení se proužky masa spečou k sobě. Alobal odstaníme až po uložení bifteku na talíř.

zdrojem toho receptu je https://www.recepty.cz/