Úspěšný rok Českých závodníků

20.08.2014 13:23

     Letošní rok je velmi úspěšný pro naše reprezentační týmy v rybářském sportu. Úspěšné tažení českých rybářů zahájili muškaři na MS které se konalo koncem května u nás v Jižních Čechách. Získali zde zlatou medaili v družstvech i v Jednotlivcích. Mistrem světa se zde stal Ing. Luboš Roza. Podrobnější informace se dozvíte zde.

   Také naši plavačkáři předvedli na mistrovství Evropy své kvality. Roman Pokorný ml. Zde vybojoval v soutěži jednotlivců bronzovou medaili a náš tým se umístil na pěkném 5. místě v konkurenci 24 států.

     Ani lovci na feeder se nenechali zahanbit a na mistrovství světa v Irsku skončili na 4 místě. Jen o chloupek jim zde unikla medaile. Podrobný článek o tomto MS naleznete zde.

     V rybolovné technice jsou naši dlouhodobě světovou špičkou a tak nikoho nepřekvapil zisk zlatých medailí juniorek i juniorů na mistrovství světa juniorů, které se konalo koncem července v Německu. Celkem zde česká juniorská výprava získala 16 medailí (10 zlatých, 3 stříbrné a 3 bronzové).

     Další skvělý výsledek předvedli naši junioři na mistrovství světa juniorů v plavané v kategorii U23. Toto MS se konalo koncem července v holandském městě Assen. Naši zde vybojovali bronzovou medaili v soutěži družstev.

     Úspěšné bylo i muškařské mistrovství světa juniorů v Polsku. Naši junioři zde získali bronzovou medaili v soutěži družstev. Podrobnější informace naleznete zde

     Čeští muškaři řádili také na mistrovství Evropy ve Švédsku.  Získali zde zlato v soutěži družstev i v soutěži jednotlivců. Mistrem Evropy se stal Tomáš Adam a na stupně vítězů ho doprovodil další český závodník Martin Drož který získal bronzovou medaili.  Podrobný článek naleznete zde

     Dalším velkým úspěchem skončilo mistrovství světa hendikepovaných rybářů v plavané. Tento šampionát se odehrál začátkem srpna v Italském Římě. Náš tým zde získal stříbrné medaile a v soutěži jednotlivců přidal Bohumil Sedláček bronz.

     V těchto dnech probíhá plavačkové mistrovství světa žen v Portugalsku. Našim děvčatům držíme palce a doufáme v další fantastický výsledek v letošním bohatém roce.