ZÁKAZNÍCI NÁS NEOPUSTILI. POSLEDNÍ KAPR BYL ZDARMA

27.12.2023 12:10

Vánoční prodej na našich sádkách v Trocnovské ulici byl letos ohrožený obří rekonstrukcí právě na příjezdové silnici do sádek. K dispozici pro zákazníky proto nemohlo být parkoviště v areálu, protože na sádky se prostě dojet nedalo. Kdo přijel pro rybu, musel po celou dobu prodeje nechat auto u vysílače a na sádky dojít pěšky. Při deštivém a hodně nevlídném počasí po celý čas prodeje přesto zákazníci přišli.

Patří jim za to veliké poděkování od nás všech, kdo jsme se na prodeji ryb podíleli. Přístup zákazníků a jejich zájem nás všechny přesvědčil, že naše cesta vede správným směrem.

Jednoduché to v chladu, silném větru a dešti neměli ani ti, kteří prodej zajišťovali. Několikrát se zdálo, že stánek vítr nadobro odnese. Přesto vládla předvánoční nálada. A k tomu se všechny ryby, určené k prodeji na stánku, prodaly.

Proto mohla být i letos dodržena tradice, že poslední zákazník dostane rybu zdarma.

Tentokrát to vyšlo na poslední prodejní den kolem poledne. Pravidlo to však není. Kdo prostě dostává posledního kapra, neplatí. Na čase nezáleží. „Je to tradiční uzavření prodeje. Děláme to tak už přes deset let. Nikdy však nikdo nemůže vědět, kdy budou ryby na stánku vyprodané. Poslední zákazník má prostě dvakrát štěstí. Za prvé nemusí platit a za druhé si ještě rybu odnese,“ vysvětlil hospodář naší místní organizace Martin Zimandl. 

Poslední zákazník byl příjemně překvapený mladý muž, který se pro kapra vydal s dcerou. Za nečekaný dárek poděkoval. Přišel i společně s dalším zákazníkem, který byl starší, a tak dostal přednost. Slušné vychování se mladému muži vyplatilo. Kapr zdarma jistě potěšil jeho i celou rodinu. A příští rok už snad bude rekonstrukce dokončena tak, aby si zákazníci mohli přijít či přijet pro rybu kdykoliv na ni dostanou chuť. Určitě si vyberou.