POVOLENKY NA ROK 2024 JSOU V PRODEJI

13.12.2023 21:26

Přes počáteční potíže s novým programem RIS, který slouží k prodeji povolenek, lze konstatovat, že jejich prodej se v naší kanceláři v Trocnovské ulici rozbíhá. Ještě se potýkáme s drobnými potížemi v některých netypických případech, a tak je třeba nám dát více času, než bylo v minulých letech obvyklé. Základní předpoklad pro prodej povolenek elektronickou cestou je však naplněný a věříme, že se časem vše urychlí. 

Program RIS je celorepublikový a vydala ho Rada Českého rybářského svazu. S jeho spuštěním se počítalo od začátku prosince, aby byl zahájen prodej povolenek, jak bylo zvykem. Program
 však byl dolaďován a spuštěn až od 10. prosince. I nadále platí pravidlo, že kdo si přijde pro novou povolenku na rok 2024 ještě před koncem letošního roku, musí odevzdat řádně vyplněnou letošní. A proto také už nemůže letos v prosinci k vodě. Pro vydání povolenky je také bezpodmínečně nutné splnit všechny členské povinnosti. Tím je myšlena brigáda, členství v naší organizaci, a podobně. Také je nutné mít platný státní rybářský lístek.

Prodej povolenek u nás probíhá každý všední den od osmi hodin. V pondělí, úterý a středu se povolenky prodávají do čtyř hodin odpoledne. Ve čtvrtek do pěti a v pátek do tří hodin odpoledne. Polední přestávka je každý den v čase 12.00 - 12.30 hodin.

Základní cena roční krajské povolenky pro dospělé na pstruhové i mimopstruhové vody je 2 200 korun. Mládež ve věku 15 - 18 let platí vždy polovinu. ZTP/P platí vždy 600 korun, stejně jako děti do 15ti let. Kompletní ceník, nejen krajských povolenek, je na našich webových stránkách na www.rybaricb.cz/cenik/.